23.6.05

Σήμερα...

...Μπήκα στην Αγροτική Τράπεζα και περίμενα με νούμερο, ενώ είχα μαζί μου επιταγή και βιβλιάριο της Εθνικής. Για το λάθος μου με πληροφόρησε η γκισετζού. Έφυγα ντροπιασμένη και πήγα στην Εθνική. Με στείλανε στο διπλανό υποκατάστημα. Από κει με στείλανε στο πιο κάτω υποκατάστημα. Στο πιο κάτω υποκατάστημα ο φύλακας με συνόδεψε ο ίδιος μέχρι την προηγούμενη πόρτα. Εκεί με δεχτήκανε ευγενικά και πήγα να πάρω νούμερο. Είδα ότι ο κόσμος καθόταν στις καρέκλες των υπαλλήλων, λόγω απεργίας. Σε μερικές καρέκλες κάθονταν δύο μαζί. Μερικοί κάθονταν πάνω στο τραπέζι του διευθυντή. Το νούμερό μου έγραφε 527 και εκείνη την ώρα εξυπηρετούνταν το 211.

...Συνάντησα τη φίλη της μαμάς μου, για να μου δώσει το κάλυμμα που έραψε η μαμά μου για τον καναπέ μου. Κουβάλησα τη σακούλα με το κάλυμμα στη δουλειά. Όλες κοιτούσανε τη σακούλα γιατί νομίζανε ότι είχε μέσα κανένα καινούριο ρούχο. Δε με ρωτήσανε τι είχε κι εγώ δεν είπα. Η θεία μου με ειδοποίησε να πάω απόψε σπίτι της να πάρω ένα στρωματάκι που έστειλε η μαμά μου, συμπληρωματικό του καλύμματος. Της είπα ότι δεν το βλέπω για απόψε. Πιο αργά μου τηλεφώνησε η μαμά μου στη δουλειά και ζήτησε να μάθει αν ήταν εντάξει οι διαστάσεις του καλύμματος, γιατί είχε αγωνία. Με ρώτησε επίσης αν πήρα το στρωματάκι.

...Ένας συνάδελφος γύρισε από τις διακοπές μαυρισμένος σαν Αλγερινός, με κατακίτρινο φανελάκι και σαγιονάρες Havayanas. Κάτσαμε πάνω σε κάτι ντουλάπια και τα λέγαμε. Επαίνεσα με ενθουσιασμό τους λείους, γυμνασμένους ώμους του, αλλά εκείνος μου είπε «Παιδί μου, μη με κοιτάς έτσι, λες και θέλεις να με γαμήσεις», κι έτσι πήρα ένα πιο κουλ βλέμμα. Ύστερα από λίγη ώρα, ήμασταν ακόμα πάνω στα ντουλάπια και τα λέγαμε, έχοντας απλώσει και τα πόδια μας δεξιά αριστερά. Τότε πέρασε ο αφέντης και μου 'δωσε μια μεταξύ γονάτου και μπουτιού. Μπορώ να πω ότι βρήκα τη χειρονομία πολύ στοργική. Ο συνάδελφος με έδειχνε με το δάχτυλο για περίπου ένα λεπτό λέγοντας ότι κοκκίνισα.

...Έφερα στη δουλειά ταπεράκι με ολιστικό φαϊ - βρασμένα λαχανικά, ρύζι, αυγά. Τα έφαγα με ευχαρίστηση. Το βραδάκι άρχισα πάλι να πεινάω, αν και το απόγευμα είχα φάει κεράσια και ένα ροδάκινο. Δεν μπορούσα να φύγω από το γραφείο, κι έτσι παράγγειλα ένα πιάτο. Η επιλογή μου (βραστό μπρόκολο με σολομό) ήταν αποτυχία. Το γραφείο μου βρόμισε ψαρίλα. Για να φτιάξω τη γεύση μου κατέβηκα στο περίπτερο και πήρα γεμιστά μπισκότα Παπαδοπούλου. Έφαγα μερικά μαζί με τσάι βουνού. Το στομάχι μου φούσκωσε και η κοιλιά μου άρχισε να κάνει θορύβους. Έπαθα ταχυπαλμία. Φεύγοντας από το γραφείο αγόρασα μια σόδα. Στο τρένο έβλεπαν την κοιλιά μου. Τώρα πίνω τη σόδα μου. Όταν σουφρώνω τη μύτη μου, μου 'ρχεται ακόμα η ψαρίλα.

3 comments:

Hector Drone said...

Mακάρι να είχα λόγο να στηθώ στην ουρά της Αγροτικής, της Εθνικής ή και της American Bank Of Albania, που είναι και απέναντι από το γραφείο μου, for that matter. Δυστυχώς, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρομαι μπορώ να το τσεκάρω και με το ATM της Τράπεζας Πειραιώς, που λόγω ΑΕΚτζίδικης συνείδησης εμπιστεύομαι τυφλά: οι οικονομίες μου δεν συμπληρώνουν καν 20 ευρώ [αν συμπλήρωναν θα της είχα εκταμιεύσει εδώ και μέρες…]

Η μέρα σου, αν μη τι άλλο, ήταν γεμάτη…
…Και ένας έμπειρος ψυχολόγος θα καταλάβαινε τα εξής:
· κάνεις ακόμα ολιστική δίαιτα…
· γουστάρεις το αφεντικό που για να σε ακουμπάει δήθεν στοργικά το έχει καταλάβει [αλλά μάλλον το θεωρούσε δεδομένο προτού σε γνωρίσει καν]
· ο μελαψός, γυμνασμένος συνάδελφος είναι gay
· πεινάς
· έχεις πάθει τενοντίτιδα [καλά δεν κατάλαβα; :-)]
· όσο κι αν μυρίζει ψαρίλα το κάλυμμα του καναπέ σου… παραμένεις freaky!!!

l'esprit de l'escalier said...

Dokman, την έκανα από την τράπεζα και σκέφτομαι να καδράρω αυτή την επιταγή, μιας και μέχρι να την εξαργυρώσω ο πληθωρισμός θα έχει κα΄νει την αμοιβή μου ψίχουλα.

Hector Drone, ποια τενοντίτιδα; Μάλλον μπέρδεψες αυτή την καταχώριση με κάποιο ιατρικό ανακοινωθέν.

Chili, σου προτείνω θέση αρχισυντάκτη στο blog μου.

Koita_me, πίστεψέ με, κι εγώ ανυπομονώ.

Vague tourist, η κατάστασή μου χειροτέρεψε. Τα δάκρυα τρέχουν από χτες ασταμάτητα στα μάγουλά μου. Θέλω να βάλω αγγελία για να βρω αυθεντικό 80s μπουζάκι με τους Duran Duran. Βοήθησέ με.

dimitri said...

αααχ...τα μπούτια!No comment...Η σόδα δεν βοηθάει στην πέψη. Δεν ξέρω από που ξεκίνησε αυτή η παραπληροφόρηση...Και τα μπισκότα σαν επιδόρπιο?Είναι δυνατόν μα μην φουσκώσει κανείς? Μήπως η διατροφή με βάση τις ομάδες αίματος χαλαρώσει την κοιλίτσα μας? : www.dadamo.com