15.1.06

Κι άλλη εκτροπή

Άσχετο, αλλά όταν ανοίγετε το μπλογκ μου βλέπετε μια λευκή λωρίδα ανάμεσα στην ημερομηνία και στον τίτλο του ποστ; Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του template μου θα πρέπει να βλέπετε απλώς μια διακεκομμένη γραμμή, όπως εγώ. ;;;

Άλλο άσχετο είναι: Δεν είχα πει ότι μου αρέσει η Λιάνα Κανέλλη; Από προχτές που την είδα να συνεντευξιάζεται στη ΝΕΤ μου αρέσει ακόμα πιο πολύ.

Επίσης θέλω να πω ότι στο Κινγκ Κονγκ, που το κατευχαριστήθηκα, μου άρεσαν πολύ δύο λεπτομέρειες. Πρώτον το ότι η Αν προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον Κονγκ πετώντας μπάλες στον αέρα σαν ζογκλέρ, δηλαδή παίζοντας, απεικονίζοντας έτσι το πόσο έλκεται το αρσενικό από το παιχνίδι και το πόση σημασία έχει για την εδραίωση μιας σχέσης να αφήνει το θηλυκό την παιχνιδιάρικη πλευρά του να εκδηλώνεται. Δεύτερον, το ότι ο ναύτης τύπου Μόγλης, που μεγάλωσε στο αμπάρι του πλοίου, διαβάζει την Καρδιά του Σκότους του Κόνραντ, πράγμα που, σε συνδυασμό με τη φρίκη τύπου Αποκάλυψη Τώρα που αντικρίζουμε στο Νησί του Κρανίου, ρίχνει πάνω στην προσπάθεια κατάκτησης του απάτητου (και στον ίδιο το σκηνοθέτη Καρλ Ντέναμ - Τζακ Μπλακ) τη σκιά από το ψυχικό σκοτάδι του Κουρτς. Ειδικά αυτό το δεύτερο το βρήκα πολύ έξυπνο εκ μέρους του Πίτερ Τζάκσον.

7 comments:

Unknown said...

Η λευκή γραμμή, αν δεν κάνω λάθος, οφείλεται στην "απόσταση" που ορίζεις ανάμεσα στον τίτλο και το σώμα της σελίδας.

kukuzelis said...

Άσχετο: το "επιτάσω" γράφετε με ένα ή με δύο σ;
Παντελώς άσχετο: οι ιστορίες για το λιμάνι και την ιστιοπλοΐα πολύ μου αρέσουν.
Ασχετότατο: πήρα μέηλ όπου προσφωνούμαι "συνάδελφος ιστιοπλόος" (ομόηχος γαρ kuk εγώ). Φυσικά εξήγησα.
Το ασχετότερο: φίλος τα είχε κάποτε με ιστιοπλόα. Θυμάμαι την απελπισία του τα Σαββατοκύριακα.

Anonymous said...

Η λευκή γραμμή εμφανίζεται μόνο στον Ιντερνετ Εξπλόρερ και ουχί στο Φάιρφοξ.
Καλώς ήρθες στον όμορφο κόσμο του web design!

kukuzelis said...

Άσχετο (σε σχέση με τα προηγούμενα άσχετα): στον εξπλόρερ, εμφανίζεται μια χοντρή και άκομψη λευκή ταινία (δεν θα την έλεγα γραμμή) στο φάιαρφοξ εμφανίζεται μια κομψή λευκή γραμμή. Στον πρώτο, η λευκή ταινία κάνει τα πράγματα να μου φαίνονται ελαφρώς στριμωγμένα, στο δεύτερο πιο αεράτα. Γουώζ δατ χελπφουλ;

Anonymous said...

Στο template σου, αντικατέστησε το :

BORDER-TOP: transparent 7px solid

με:

BORDER-TOP: transparent 0px solid
ή με:

BORDER-TOP: transparent 1px solid
(ότι σου αρέσει περισσότερο)

l'esprit de l'escalier said...

Παιδιά, ήσασταν χέλπφουλ, ευχαριστώ - ειδικά εσάς, Στέλλα και koyan (μέγιστοι web designers), που μου δώσατε οδηγία για να εξαφανίσω την ανεπιθήμητη λωρίδα και να δώσω έναν αέρα στο στριμωξίδι της σελίδας.

Αγαπητέ συνάδελφε-ιστιοπλόε-παρά-ο, μήπως πίσω από κάθε απελπισμένο υπάρχει μια πρόσχαρη ιστιοπλόα; Όσο για το επιτάσσω, όπως θέλει ο καθένας το γράφει, π.χ. "Χαίρε, Τάσο, Επιτάσο" κτλ.

Hector Drone said...

To Κing Kong είναι μέγιστη ταινία κι όποιος το κατάλαβε... το κατάλαβε.
Αυτό το Blog, πάντως είναι με διαφορά το πιο king kong size blog in the world. Πού αλλού τα comments χαρακτηρίζονται "giant steps"?