24.6.06

Λίστα

Πράγματα για τα οποία αγχώνομαι, αλλά, παρ' όλο που είναι πολύ απλό να κλείσω την κάνουλα απ' όπου ξεπηδά το άγχος, αδρανώ κι έτσι συνεχίζω να καρα-αγχώνομαι:

-Μήπως τα σαφρακιασμένα από την αφυδάτωση λουλούδια στις αρτάνες μαραθούν ανεπιστρεπτί. Ωστόσο, κάθε πρωί που βλέπω το χάλι τους, σκέφτομαι ότι βιάζομαι τρελά και α, δε γίνεται, θα τα ποτίσω το βράδυ. Μέχρι το βράδυ, αλλά και μέχρι το πρωί -διότι και το βράδυ το αναβάλλω- ζω με ενοχές.
-Μήπως εξαντληθούν τα εισιτήρια για τα θεάματα του καλοκαιριού που με ενδιαφέρουν και χάσω κι άλλα εκτός από αυτά που έχω χάσει ήδη. Ωστόσο, κάθε φορά που περνάω από τα ταμεία του Φεστιβάλ ή το Ticket House κτλ., θεωρώ πρωτεύον να ικανοποιήσω μια από το πουθενά πείνα/νύστα/ζέστη και αλλάζω πορεία. Τις νύχτες έχω εφιάλτες ότι δεν καταφέρνω να δω Antony & The Johnsons.
-Μήπως μου έρθει ο επόμενος λογαριασμός του ΟΤΕ κατακούτελα, εξαιτίας του εξαντλητικού σέρφινγκ στο Ιντερνέτι. Ωστόσο, δε βάζω adsl, διότι και καλά δεν ξέρω ποια εταιρεία να διαλέξω και διότι προηγείται η αποσύνδεση isdn, που πρέπει να κάνει ο τοπικός ΟΤΕ. Το γεγονός ότι παίρνω τον ΟΤΕ τηλ. και δεν απαντά μου προκαλεί παράλογη ανακούφιση. Η υποψία ότι το τηλ. του ΟΤΕ που παίρνω είναι λάθος δεν αρκεί για να μην ξανακαλέσω σε αυτό και να ψάξω το σωστό, αλλά αρκεί για να γιγαντωθεί η σκιά της Ερινύας που παίρνει τη μορφή του πορτοφολιού μου και φωνάζει στο αυτί μου: Γιάννη, γιατί έκοψες το πεύκο, γιατί, γιατί; (δε λέει αυτό, αλλά την πιάνετε την ατμόσφαιρα).

Και το μέγα άγχος:

-Μήπως κάποιος μου αφήσει μήνυμα στη στήλη της Αthens Voice ΣΕ ΕΙΔΑ και δεν το πάρω χαμπάρι ποτέ, χάνοντας τη γνωριμία του αιώνα. Ωστόσο, βαριέμαι τρελά να διαβάζω τη στήλη (η οποία έχει γίνει και τεράστια δηλαδή). Οι Αthens Voice κάνουν ντάνα στο σαλόνι, ντάνα η οποία όπου να 'ναι θα φλερτάρει με τις κατσαρίδες, ντάνα η οποία ξεφτιλίζει τη χρησιμότητα του coffee table, ντάνα η οποία θα ψηλώσει, θα ψηλώσει, θα ψηλώσει και μια μέρα θα πέσει πάνω μου και θα με θάψει κάτω από ένα χαρτοπολτό ψυχαναγκαστικής εκκρεμότητας.

...

Συμπεράσματα:
1. Νομίζω ότι πρέπει να παζαρέψω την τιμή της συνεδρίας με τον ψυχοθεραπευτή μου.
2. Ευτυχώς που δεν έχει και η Lifo ΣΕ ΕΙΔΑ.

5 comments:

vulaki said...

Και 'γω από τα ίδια πάσχω (από τον Anthony μέχρι την AV, με εξαίρεση τον ΟΤΕ) αλλά θυμάμαι την ατάκα ενός φίλου και ανακουφίζομαι ;-)

Μην κάνεις σήμερα κάτι που μπορείς να κάνεις αύριο!

Pythagoras said...

Σε ποιας σειράς το επεισόδιο ήταν κάποιος στο γκαράζ του παγιδευμένος από μια στοίβα περιοδικά και βιβλία και νομίζανε ότι είχε γίνει φόνος?

Για πρόσεχε λίγο μη σε ψάχνουμε :p

isobel said...

άμα θες,
μπορούμε να το στήσουμε κ να σου αφήνω γω πικάντικο μήνυμα στο ΣΕ ΕΙΔΑ να σου ανεβάζω την αυτοπεποίθηση, όμως...
με κάποιο τρόπο θα πρέπει να το βλέπεις κ να εκπλήσεσαι!!!

Anonymous said...

Αύξηση άγχους: επειδή εγώ θέλω να αλλάξω εταιρεία για adsl της otenet στο σπίτι, έχω την εντύπωση ότι ακόμη κι αν ο ΟΤΕ απαντήσει (στο 134, χα χα), το μόνο που θα πετύχεις είναι να μάθεις πως πρέπει να πας η ίδια στον ΟΤΕ για να διακόψεις!!!! ΘΕΕ ΜΟΥ!!! Αυτό κι αν θα είναι άγχος εέ??;?

Προσωπικά ανάλογα: εγώ συνήθως αναβάλλω το ξύρισμα (σε περιόδους χαλαρές έως 4 φορές, σε περιόδους άγχους έως 16 φορές - σύνδρομο κινέζου παπά λόγω περιορισμένης τριχοφυίας).

Anonymous said...

ela sto proskinio