28.11.05

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Βινιέτα: Τα 'χω πάρει / τα μηνύματά σου όλα τα 'χω πάρει / μα να ξέρεις / τα 'χω βάλει σε μια κούτα στο πατάρι.

Τίτλος: SMS: Ένα απαραίτητο εργαλείο για τον πλατωνικό έρωτα

Lead: Σας αρέσει να αγαπάτε εκ του μακρόθεν; Είστε αισθηματίας του φανταστικού; Είστε ο λεγόμενος «υποσχεσάκιας»; Αν ναι, τότε η υπηρεσία SMS σάς ταιριάζει γάντι, σχεδόν έχει φτιαχτεί για σας - απορούμε δηλαδή πώς είναι δυνατόν να μην έχετε ακόμα κινητό.

Από την Καμμένη Στο Γιαούρτι

Το SMS είναι το ραβασάκι του σήμερα. Το δουλεύουν απαξάπαντες οι ερωτευμένοι. Ωστόσο, ο ιδανικός (και συχνότερος) χρήστης του είναι ο από άποψη πλατωνικά ερωτευμένος. Δηλαδή εσείς.

Τα SMS σάς δίνουν τη δυνατότητα να στέλνετε κείμενα-κύματα αγάπης στο αντικείμενο του πόθου σας χωρίς να χρειάζεται να το αγγίξετε και να λερωθείτε, να σας χαλάσει το ζελέ ή να ερεθιστείτε σεξουαλικά και να μπείτε στην απευκταία, περίπλοκη διαδικασία του σεξ. Τα SMS σάς επιτρέπουν να αφήνετε το χείμαρρο συναισθημάτων σας να ξεχυθεί, χωρίς να υπάρχει η περίπτωση να σκάσει σε φράγμα, να λιμνάσει ή ακόμα (θεός φυλάξοι) να κάνει γκελ στην κοίτη του ποταμού και να σας έρθει πίσω δριμύτερος. Τα SMS σάς εξασφαλίζουν πολύτιμο χρόνο, αφού μπορείτε να κάνετε τις αγαπημένες σας οργιώδεις δηλώσεις ενώ ταυτόχρονα μιλάτε με τον ξάδερφό σας στο MSN, χέζετε ή χαζεύετε μονάχος σας τσόντες στο Filmnet.

Τα SMS σάς προστατεύουν. Ξέρετε τι κινδύνους εγκυμονεί η φυσική επαφή με το «μωράκι σας» τη σήμερον ημέρα; Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι, αν σας συναντάει, θα μπορεί να σας κοιτάζει στα μάτια; Σας έχει περάσει από το μυαλό ότι ενδεχομένως να σας λέει «σ' αγαπώ» κατάμουτρα; Ουαί! Πώς θα τα βγάζατε πέρα με τέτοιο παραλογισμό; Πώς θα αντέχατε τέτοιο ξεβόλεμα; Πώς θα μπορούσατε να χειριστείτε μια κατάσταση όπου συνυπάρχουν δύο απολύτως ασύμβατα πράγματα, ο έρωτας και το σεξ; (Μόνος ένας παρανοϊκός θα πίστευε ότι μπορεί να υπάρξει σεξ έξω από το πλαίσιο του περίφημου mindless sex - το οποίο, ας μην ξεχνάμε, συντηρεί με τρόπο μοναδικό το μύθο σας.)

Η υπηρεσία SMS σάς δίνει το προνόμιο να είστε γενναιόδωροι στις δηλώσεις και τσιγκούνηδες στις χειρονομίες - ένας συνδυασμός που περιγράφει τον έρωτα το σωστό, τον πρόστυχο (αστειευόμαστε φυσικά, γιατί ένας πλατωνικός έρωτας μόνο πρόστυχος δεν είναι: είναι αγνός και καθαρός, όπως και το ανέγγιχτο από τα βρομόχερά σας αμόρε σας). Μιλάμε για τον έρωτα το σύγχρονο, του 21ου αιώνα, χωρίς αλληλεπίδραση και μαλακίες (η αλληλεπίδραση είναι για το Ίντερνετ).

Αν θέλετε, λοιπόν, να ζήσετε τον έρωτά σας μόνοι, χωρίς κανέναν στο κεφάλι σας, πάρτε κινητό το συντομότερο κι αρχίστε να στέλνετε παθιασμένα SMS. Κι αφήστε τις αγκαλιές κατά μέρος: κάποιος άλλος θα βρεθεί να τις δωρίσει στη μοναδική σας αγάπη, κάποιος αντάξιός της (απ' το στόμα σας το πήρα).


Μότο: Το SMS ακυρώνει το ρητό «verba volant, scripta manent». Γιατί, ναι μεν είναι γραπτό, αλλά συμπεριφέρεται σαν προφορικό: μένει για λίγο στη μνήμη (των εξερχομένων) και μετά πετάει μακριά (όταν κάνετε εκκαθάριση).

14 comments:

Anonymous said...

πολύ καλό...
μήπως θα έπρεπε να ανησυχούμε για την όλη κατάσταση? για την έλλειψη πραγματικής επικοινωνίας για την έλλειψη ΕΠΑΦΗΗΗΗΗΗΗΗΗΣ!!!!
να αγγίζεις τον άλλον, να τον βλεπεις, να του μιλάς, να τον γευεσαι....ασε που δεν κοστίζει κιόλας....!!!

Μαρκησία του Ο. said...

..........χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!

η ψευδαίσθηση ότι η οθόνη του κινητού, όπως και η οθόνη του υπολογιστή, μας προστατεύουν από τον Άλλον...

ilias n. said...

και όταν πεισματικά αρνείσαι να σβήσεις ένα sms του 2003 από τη μνήμη σου (: του κινητού σου), νιώθεις καλά;

kouk said...

Άουτς δεν λες τίποτα, chili.

Το SMS καθώς και άλλες επικοινωνιακές τεχνολογίες, IM, IRC, email, κ.λπ. προσθέτουν μια ακόμη διάσταση στον χώρο μεταξύ αυτών που συνδιαλέγονται. Πάνω σε αυτή τη διάσταση μας φέρνουν κοντά, ενώ δεν αλλάζουν την απόσταση μας πάνω στις άλλες διαστάσεις.

Σκεφτείτε ότι είστε σε ένα φεριμπότ και μετράμε την απόσταση ως το μήκος που χωρίζει δύο επιβάτες που βρίσκονται στο ίδιο deck. Όμως έρχεται και προσθέτεται και μια άλλη διάσταση, δηλαδή το ύψος, πόσα decks μας χωρίζουν. Με την καινούρια αυτή διάσταση μπορούν δύο επιβάτες να βρίσκονται εξαιρετικά κοντά (π.χ. και οι δύο στη πρύμνη απ'όπου ο ένας ακούει τον άλλο) αλλά και ταυτόχρονα μακριά αφού δεν μπορεί να αγγίξει ο ένας τον άλλο.

Ένα άλλο παράδειγμα θα μπορούσες να πεις ότι είναι και οι ανθρώπινες σχέσεις: όσο αυξάνει ο αριθμός των ατόμων, κάθε νέο άτομο δημιουργεί μια διάσταση με κάθε άλλο άτομο που σχετίζεται. Έτσι, ενώ σε μια διμελής σχέση υπάρχει μία διάσταση (η απόσταση μεταξύ των δύο ατόμων) όταν η σχέση γίνεται τριμελής έχουμε αυτόματα άλλες δυο διαστάσεις. Ο καθένας μας βρίσκεται σε ένα σημείο ενός πολυδιάστατου χώρου του οποίου οι διαστάσεις είναι κατ'ουσία οι αποστάσεις από τους γύρω μας.

Είναι ομολογουμένως δύσκολο να σκεφτούμε σε παραπάνω διαστάσεις, έτσι συχνά καταλήγουμε να εκφυλίζουμε πάντα κάποιες από τις διαστάσεις έτσι ώστε το πρόβλημα να γίνεται εφικτό. Έτσι γινόμαστε "υποσχεσάκιδες" (εκφυλίζοντας την σωματική επαφή), ενώ πάλι άλλοι γινόμαστε λουδίτες (εκφυλίζοντας την επικοινωνία μέσω νέων τεχνολογιών).

Υπάρχουν όμως και αυτοί που καταφέρνουν και γίνονται ταξιδευτές όλων των διαστάσεων και επιλέγουν κάθε φορά την, κατά την γνώμη τους, καλύτερη διαδρομή.

Anonymous said...

ax, auta ta lakonika, sms...[beeep!].. kai ta olws tyxaia, anapantexa, "lathos" tilefonimata..

n

Anonymous said...

poios eisai re kouk, h domh eisai?! ..mia omorfa romantiki kai kwmikh ekmysthreush egine edo pera kai sy mas esteiles sto diasthma re file.. ;-P

n

Anonymous said...

afto leme digital sex LOL

l'esprit de l'escalier said...

anonymous, chili, μαρκησία, sha: Έτσι ακριβώς.

noheathen, θα νιώσεις πολύ χειρότερα αν το κινητό κρασάρει και χαθεί το πολύτιμο SMS. Σου προτείνω να το αντιγράψεις σε χαρτί για να 'χεις το κεφάλι σου ήσυχο (κατ' ευφημισμόν, πάντα).

n, o kouk μάς έστελε στο διάστημα επειδή είναι space προσωπικότητα.

kouk, πολύ μου αρέσουν οι νηφάλιες αναλύσεις σου, πολύ.

dokman, μήπως ανήκεις στη συντακτική ομάδα του Maxim;

spoonful, dance me to the end of love.

Sadie said...

"dokman, μήπως ανήκεις στη συντακτική ομάδα του Maxim;"

XAXAXAXA!!

Anonymous said...

Ωραίες οι μεταφορές και οι παρομοιώσεις που κάνουν τους ταπεινούς πραματευτές του διαδικτύου να φαντάζουν έστω και για λίγο ως σούπερ-ντούπερ ρομαντικοί ιππότες του διαστήματος..

Να σου πω (παράδειγμα) για μια άλλη πρόσφατη καταχώρηση που φάνηκε πως βρήκαν την ίδια μέρα να μας κυνηγάνε τα δελφίνια.. Για μια στιγμή είπα πως συμπλέαμε, πως μαζί σήκωσαμε το φλόκο και δέσαμε τη μαίστρα στη δέυτερη μούδα..
Έτσι μας μεθάνε οι απρόβλεπτοι συνειρμοί, μας ξαφνιαζουν και τσούπ νατος κι ο φόβος της παρορμητικής έκφρασης - μη χαθεί η εικόνα, το ντεϊ-ντρήμιν με τη πολυλογία και τα σχόλια της στιγμής! (φαντάζομαι τώρα αυτή είναι μια μικρή εξαίρεση) .. ας τη ποστάρω λοιπόν γρήγορα-γρήγορα, πριν πατηθεί από λάθος κάποιο ντελίτ..

n

l'esprit de l'escalier said...

Καπετάν μπλόγκερ, λοιπόν, κι εσείς; Θα την οργανώσουμε την πλεύση, δεν μπορεί - ήδη είμαστε τέσσερις. Τα κινητά θα κλείσουν πριν σαλπάρουμε.

Anonymous said...

υπέροχη ιδέα! .. το βλέπω ήδη, ένα πανέμορφο σλούπ, με τα χρώματα του Ναυτικού Ομίλου Ελλήνων Μπλόγκερς! Χωρίς κινhτά! ..εε, ίσως με ένα μόνο, ασφαλισμένο σε κόκκινο κουτάκι με το τζαμάκι για περίπτώσεις ανάγκης..

ν

CD said...

eidiko afierwma xreiazetai k i anapantiti kai ta 1000 proswpa tis.

Anonymous said...

girisa yati... kapoios blakas patise to DELETE ALL TO MY SMS... 3 chronia kratisa ta minimata...