15.11.05

Οέο;

(Σε όσους έλειψε ο Γιάννης Βούρος και το «Εσύ αποφασίζεις»).

Είναι κάποιος που έχει χάσει την μπάλα. Καλύτερα: Η μπάλα του βρίσκεται σε άλλο γήπεδο. Καλύτερα: Παίζει ποδόσφαιρο σε γήπεδο μπάσκετ.

Εδώ και λίγο καιρό έχει φάει κόκκινη κάρτα, αλλά δεν το 'χει καταλάβει ακριβώς, αν και κάτι νιώθει να του φταίει. Συνεχίζει να τρέχει πάνω κάτω και σκέφτεται: «Δεν τη βρίσκω πια μ' αυτό το παιχνίδι, γμτ». Χωρίς την μπάλα, είναι φυσικό να μη διασκεδάζει όσο θα περίμενε.

Κάποια στιγμή, τον πλησιάζει κάποιος και του δίνει μια μπάλα ποδοσφαίρου δείχνοντας το γήπεδο πίσω από τη λοφοπλαγιά και κοιτώντας τον με νόημα. Ο φίλος μας του λέει με ενθουσιασμό: «Τι υπέροχος τύπος που είσαι, ουάου, σούπερ ιδέα, πού το ήξερες, σ' αγαπώ», ενώ ταυτόχρονα κοιτάζει να μην πατήσει έξω από τη γραμμή του γηπέδου στο οποίο παίζει τα τελευταία αμέτρητα χρόνια.

Τι πιστεύεις ότι θα κάνει ο φίλος μας στη συνέχεια;

Θα συνειδητοποιήσει ότι για να γίνει πολύτιμος παίκτης πρέπει να μπει στο σωστό παιχνίδι; Θα τολμήσει να πατήσει έξω απ' τη γραμμή και να μπει σ' ένα άγνωστο γήπεδο; Θα σκεφτεί ότι αυτός που του έδωσε την μπάλα τον περιμένει στη μεγάλη περιοχή για να του δώσει πάσα για εύστοχο σουτ; Θα εμπιστευτεί τον εαυτό του και τη δυνατότητα να τον αποθεώσει ο κόσμος της καινούριας κερκίδας;

Ή

Θα τρομοκρατηθεί και θα παραλύσει μόλις συνειδητοποιήσει την προοπτική; Θα μείνει να κοιτάζει τον τύπο με την μπάλα ποδοσφαίρου και την μπάλα itself χωρίς να ξέρει τι να τους κάνει; Θα κάνει υποθέσεις και όνειρα για τον αγώνα στο γήπεδο της λοφοπλαγιάς παραμένοντας στο γνώριμο γήπεδο; Θα συνεχίσει να απολαμβάνει τις επευφημίες του κόσμου για το αστείο θέαμα που προσφέρει;

Καλύτερα: Θα τη βρει εντέλει την μπάλα;

5 comments:

Anonymous said...

καταρχήν δε μπορεί να υπάρξει γήπεδο σε λοφοπλαγιά!!!!!!θα γκρεμοτσακιστεί!!!ειναι παγίδα πες του...!
για αυτό μην ακούει κανέναν, μη παρει τη μπάλα που του δίνουν, μη παει στο fake γήπεδο καν και θα τη βρει μόνος του την άκρη...και την μπάλα!
Trust me... :-)

l'esprit de l'escalier said...

Διορθώνω: π ί σ ω από τη λοφοπλαγιά. Δεν ήθελα να υπονοήσω παγίδα εδώ! Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει να δει την πρόταση ως παγίδα, φαντάζομαι.

Hector Drone said...

Παρόλο που είχα πει ότι δε θα ξανασχολίαζα, επειδή καταλαβαίνω ότι αυτό το ερώτημα μόνο ρητορικής σημασίας δεν είναι για σένα, θα πω το εξής, που ξέρεις ήδη, αλλά προφανώς έχεις ανάγκη να το δεις και γραμμένο από κάποιον άλλον: ακόμα κι αν βρει κάποια στιγμή τη μπάλα, έχει χάσει για πάντα το τραίνο. κι αν αυτός δεν το καταλαβαίνει, το έχουν δυστυχώς καταλάβει και οι θεατές και ο φιλότιμος δυνητικός συμπαίκτης του. Μερικές φορές... κάποιες ισοπαλίες ΔΕΝ οδηγούν σε extra time... You only get one shot...

l'esprit de l'escalier said...

Φυσικά και το ερώτημα δεν είναι ρητορικής σημασίας. Θέλει απαντήσεις. Θέλει τη συμμετοχή του κοινού. Ψήφισε κι εσύ. "Γιατί... εσύ αποφασίζεις".

kouk said...

Άργησα αλλά ήθελα να δώσω μία zen τροπή στην παρατήρηση της chili περί super powers: Αυτό που δεν ξέρει ο ήρωας μας είναι ότι there is no ball. Όταν το συνειδητοποιήσει αυτό τότε θα έχει απελευθερωθεί. Τότε όλα τα παιχνίδια και συνδιασμοί μπάλας-γηπέδου θα είναι δυνατά...