12.9.05

Emotional landscapes ή Όχι άλλες μπαρούφες για τη φιλία αντρών-γυναικών

Όταν ακούω κάποιον να υποστηρίζει με σθένος ότι «Δεν υπάρχει φιλία μεταξύ αντρών-γυναικών, γιατί, αργά ή γρήγορα, κάποιος θα δει τον άλλον ερωτικά», υπομειδιώ και σκέφτομαι, Ευτυχώς που ο τύπος δεν είναι τοπιογράφος, γιατί οι πίνακές του θα ήταν μονότονοι, μόνο με βουνά ή μόνο με θάλασσα ή μόνο με ουρανό, ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων.

Όταν όμως ο άνθρωπος που θεωρεί τη φιλία μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ως τη μόνη αληθινή μορφή φιλίας τυχαίνει να έχει γκέι κολλητούς, ε τότε θέλω να πέσω στην άσφαλτο απ' το γέλιο και να κυλιστώ βαρελάκι ως το Σύνταγμα.

8 comments:

Lili said...

Προχωροντας στην ζωη ενα απο τα μαθηματα που πολλοι μαθαινουν ειναι οτι οι ωραιες γυναικες δεν εχουν αντρες φιλους...και πιθανον ουτε γυναικες.
Τυχεροι οσοι εχουν φιλους, και απο τα 3 φυλα.

λεμόνι δίχως όνειρα said...

Συμφωνώ, μια χαρά υπάρχουν φιλίες ετερόφυλλων. Και όσοι δεν τις βρήκαν, περαστικά τους.

Hector Drone said...

Ευχαριστώ για τις ευχές παιδιά. Κι εγώ ελπίζω να αναρρώσω σύντομα…

Anonymous said...

Εγώ είμαι ασχημούτσικος και ούτε πάλι έχω φίλους/ες. Μήπως να προσπαθούσα να ασχημύνω κι άλλο;

Anonymous said...

(true) friendship is love in the process of becoming...

Oneiros said...

Πολύ καλός ο παραλληλισμός με τους πίνακες, θα τον έχω υπ' όψη για σχετικές συζητήσεις στο μέλλον. Γενικά, you can never have too many friends, τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

bloody sunday said...

Oh yes, I am afraid you CAN have too many friends... Σου μιλώ εκ πείρας. Γίνεσαι χίλια κομμάτια και νιώθεις την προσωπική σου συνοχή να ραγίζει.

Και έχει ήδη λάβει χώρα το πρώτο "ξεσκαρτάρισμα" φίλων, το οποίο το έκανα εδώ και 9 μήνες, και τώρα (που φεύγω κι από Ελλάδα για σπουδές) θα λάβει χώρα και το δεύτερο.

Τώρα για τις φιλίες αντρών - γυναικών, όντως υπεισέρχεται πάρα πολλές φορές το ερωτικό αλλά όχι πάντα. Εγώ έχω ψιλοάσχημη πείρα από αυτό, και τμήμα του "ξεσκαρταρίσματος" που έλεγα παραπάνω γίνεται και λόγω της κατάστασης αυτής.

Anonymous said...

Ο Όνειρος είπε μια αλήθεια που πολλοί δεν θέλουν να την καταλάβουν γιατί δεν θέλουν να ξεπεράσουν την παιδική τους ηλικία.