18.8.05

Γιατί δε στέλνεις στην Ελευθεροτυπία;

Διότι σκέφτομαι σοβαρά την αυτοδικία. Άκου:

1. Μαθαίνω από το πρακτορείο ότι το πλοίο Ανθή-Μαρίνα φεύγει στις 12 το βράδυ για Πάτμο και υπάρχουν 1000+ εισιτήρια διαθέσιμα. Φήμες λένε ότι πρόκειται για πλοίο που ανήκει στην κατηγορία των σκυλοπνιχτών Ροδάνθη, Δημητρούλα και τα σχετικά. Δε πα να φακ. Εγώ άντεξα ολόκληρο Εφιάλτη στα φιόρδ με το M/S Lofoten. Αποφασίζω να ταξιδέψω.

2. Κάνω αγώνα δρόμου για να πληρώσω λογαριασμούς που λήγουν, να κάνω απόψυξη στο ψυγείο, να βάλω πλυντήριο με τα άπλυτα της Βουδαπέστης, να κάνω αποτρίχωση, μπάνιο, να βρω σκηνή και υπνόσακο, να πακετάρω. Ιδρωμένη, καλώ ταξί στις 11.

3. Φτάνουμε με τον ταξιτζή του Αστέρα στον Πειραιά σε 15 λεπτά και για άλλα 15 κάνουμε βόλτες όλο το λιμάνι για να βρούμε από ποια πύλη αναχωρεί το Ανθή-Μαρίνα, διότι δεν υπάρχει ψυχή τέτοια ώρα πουθενά για να μας πει. Είναι πολύ ρομαντικά.

4. Βρίσκουμε έναν ξεχασμένο λιμενεργάτη που μας υποδεικνύει την πύλη Ε1, λέγοντας ότι το πλοίο δεν είναι εδώ και θα έρθει σε λίγο. Εγώ παραξενεύομαι, διότι ξέρω ότι από κει φεύγουν πλοία για ΒΑ Αιγαίο, όχι για Δωδεκάνησα. Και επίσης δυσανασχετώ, γιατί, αφού το πλοίο δεν έχει έρθει ακόμα, σημαίνει ότι θα φύγει κατά τη 1. Φακ. Τζάμπα άφησα άπλυτα τα ποτήρια για να προλάβω.

5. Φτάνουμε στην Ε1, όπου επικρατεί η απόλυτη ερημιά. Ούτε ποντίκι δεν περνάει. Εγώ, που δε φοβάμαι να περιπλανηθώ μόνη τη νύχτα σε ξένη χώρα με όλα μου τα λεφτά σε μια μπανάνα που κάνε μπαμ, ψιλοστραβώνω που θα περιμένω μόνη μου το πλοίο, το οποίο δε φαίνεται πουθενά. Τέλος πάντων, αποβιβάζομαι και πληρώνω 15 ευρώ.

6. Προχωράω προς το Σταθμό Επιβατών, για να βρω κανέναν να μου επιβεβαιώσει ότι περιμένω στο σωστό σημείο. Οι καθαρίστριες σκουπίζουν, ο σταθμός κλείνει. Ρωτώ να μάθω την αλήθεια (κι όλο μου λένε παραμύθια). Ένας απ' το μαγειρείο σπεύδει να με πληροφορήσει ότι η Ανθή-Μαρίνα φεύγει μεν από την Ε1, αλλά όχι από δω, αλλά από πίσω, κοντά στην Ε2. Μου εξηγεί αναλυτικά πώς να πάω με τα πόδια, αν και δεν είναι και δίπλα. Στο μεταξύ η ώρα είναι 11.40.

7. Παίρνω τηλέφωνο το ραδιοταξί Αστέρας. «Γεια σας, ένας οδηγός σας με πήρε κούρσα από Ανθίμου Γαζή, αλλά είμαι σε λάθος πύλη, μπορεί να γυρίσει, αν είναι εδώ κοντά, γιατί έχω πολλά μπαγκάζια;». Η κοπέλα τον ειδοποιεί και μου λέει να τον περιμένω εκεί που με άφησε. Δόξα σοι.

8. Ο ταξιτζής έρχεται και συνεχίζουμε τη ρομαντική μας αμαξάδα στο λιμένα Πειραιώς, με πιο συγκεκριμένες οδηγίες αυτή τη φορά. Φτάνουμε επιτέλους στο σωστό σημείο, αλλά επειδή πολλά είδαν τα μάτια μας (εκτός από πλοίο), σταματάμε να ρωτήσουμε κι ένα λιμενικό τον οποίο βρήκαμε εύκαιρο πού βόσκει πια αυτό το φάντασμα Ανθή-Μαρίνα.

9. «Το Ανθή-Μαρίνα αναχώρησε στις 8. Η εταιρεία έκοψε εισιτήρια για λάθος ώρα. Αν έχετε εισιτήριο, πηγαίνετε εκεί κι εκεί για να κάνετε διακανονισμό». Συγγνώμη, μπορείτε να επαναλάβετε; «Το και το». Σε ποια εταιρεία ανήκει το πλοίο; «Στην GA Ferries». Στο ένα λεπτό που μιλάμε με το λιμενικό, μαθαίνουν επίσης τα μαντάτα και διάφοροι άλλοι επίδοξοι επισκέπτες της Πάτμου. Δύο ξένες κοπέλες με σάκους στην πλάτη στέκονται σαν χαμένες και προσπαθούν μάλλον να θυμηθούν γιατί απ' όλες τις χώρες του κόσμου διάλεξαν να «ζήσουν το μύθο τους στην Ελλάδα».

10. Με πόνο δίνω εντολή στον ταξιτζή να επαναλάβει την κούρσα προς τα πίσω. Άλλα 9 ευρώ. Με κερνάει τσιγάρο και κουνάει το κεφάλι του. «Εγώ δε φταίω, δεσποινίς». Τι να φταις εσύ, άνθρωπε; Που έχασα τα λεφτουδάκια μου, το χρόνο μου, τη βραδιά μου και το χάι μου; Που θα έχεις ωραία ιστορία να λες στους μελλοντικούς πελάτες; Ή που ο Αγούδημος, ως απατεώνας και τρελός Κεφαλονίτης, και έχοντας πληρώσει μπόλικα πρόστιμα για τις καθυστερήσεις, εμπνεύστηκε, φαίνεται, το σύστημα «πρόωρη αναχώρηση» μπας και ρεφάρει;

Παίζει και να ξαναγυρίσω κεντρική Ευρώπη. Αμέσως μετά την αυτοδικία. (Καπετάν Μάκη και κυρά Ανθή-Μαρίνα, θα βρω πού μένετε.)

9 comments:

Anonymous said...

Γιατί δεν κάνετε μια αγωγούλα όπου να ζητάτε εκτός φυσικά από την τιμή του εισιτηρίου και τα λεφτά του ταξί και μια ωραιότατη χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης; Καμια 3.000 ευρώ θα τα πάρετε σίγουρα.

Ttallou said...

Και στην "Ε" να στείλεις και στον ίδιο τον υπουργό να στείλεις.
Για να μη σου πω και την καλύτερη εκδίκηση:
Να πας στην Κεντρική Ευρώπη, αλλά στο γυρισμό να μη σκοτωθείς πάλι να πλύνεις τα άπλυτά σου.
Να τα στείλεις συστημένα στον Αγούδημο σε ευχαριστία για τις υπηρεσίες του!

0comments said...

Πως λέγεται η εταιρία του Αγούδημου; "Helios" μήπως;

evee said...

TI ΛΕΣ ΤΩΡΑ???


συμφωνώ με τον konfet: Αυτό είναι ό,τι πιο εξωφρενικό έχω ακούσει μέχρι τώρα για τα προβλήματα με τα καράβια!!!

είναι ταλαιπωρία το σκηνικό με τις μυνήσεις αλλά στην συγκεκριμμένη περίπτωση αξίζει και έχεις και μάρτυρα

ελπίζω να μη χάλασαν οι διακοπές σου από αυτό :)

discolata said...

τι τράβηξες κι εσύ βρε γιαβρί μου...

ρε φιλενάδα, εγώ το λέω εδώ και καιρό και δεν μ'ακούει κανείς ρε γαμώτο.

πούλ μπαρ και πολύ μας πέφτει αν βρούμε ξαπλώστρα ελεύθερη.
εκεί φτάσαμε το λοιπόν. ναι ναι. εκεί.

Hector Drone said...

Δεν έχω λόγια… Με κάλυψε πλήρως ο eddhuron2081.

Oneiros said...

Τελικά διαθέτουμε ισχυρή αυτοσυγκράτηση, ως λαός, αλλιώς η αυτοδικία θα ήταν καθημερινό φαινόμενο (αφού τίποτε άλλο δε δουλεύει). Ξεκίνα πάντως με μιά μήνυση, με κοινοποίηση στα κανάλια' αν ακολουθήσουν το παράδειγμά σου και οι υπόλοιποι ταλαιπωρημένοι επιβάτες του Αγουδήμου, για την καλοκαιρινή σεζόν '05, ίσως βάλει μυαλό ο καπετάν-Μάκης, και το κράτος που παίζει παλαμάκια με τους "πειρατές" (slap on the hand, αμερικανιστί).

l'esprit de l'escalier said...

Για το white car και για όποιον άλλον αναρωτιέται αν αυτό το περιστατικό μου χάλασε τις διακοπές:
Είμαι καλά και σ' αγαπώ, απόψε άνοιξα πανιά κι έχω μαζί μου τον καιρό (Ισαΐας Ματιάμπα)...

l'esprit de l'escalier said...

Hσαΐας εννοώ.