25.5.05

Ωραίο μου πλυντήριο

Το πλυντήριό μου πηδάει. Ναι. Κάθε φορά που βάζω ρούχα για πλύσιμο, στη φάση του στεγνώματος, κάνει βόλτες μέσα στο μπάνιο και χαλάει τον κόσμο. Ίσως προσπαθεί κάτι να μου πει. (Σίγουρα όχι να ρυθμίσω την ασφάλεια στο πίσω μέρος του - την έχω ρυθμίσει.) Ίσως θέλει να προσεγγίσει ερωτικά το νιπτήρα. Ίσως θέλει να εγκαταλείψει το μπάνιο για ν' αλλάξει παραστάσεις (εδώ που τα λέμε, θα είχε κάθε δίκιο, γιατί τα πλακάκια του μπάνιου μου είναι απαίσια).

Το παλιό πλυντήριο της μαμάς μου πηδούσε κι αυτό (εκείνο είχε όντως πρόβλημα με την ασφάλεια). Μιλάμε για πλυντήριο-καγκουρό. Όταν στέγνωνε τα ρούχα, γινόταν ο μέγας σαματάς, χώρια που πέφτανε κάτω ένα ένα τα πράγματα που ήταν πάνω του και ακούγονταν ατέλειωτοι κρότοι (καθρεφτάκια που έσπαγαν, απορρυπαντικά που χύνονταν κτλ.). Έτσι ακριβώς και το δικό μου.

Μπορεί στο οικογενειακό δέντρο των πλυντηρίων μας να έχει εφαρμογή η φυσική επιλογή. Δηλαδή το πρώτο πλυντήριο να έπαθε μετάλλαξη, κι αυτή να πέρασε στο DNA του επόμενου. Σε τι όμως εξυπηρετεί αυτή η μετάλλαξη το ίδιο το πλυντήριο; Αυτό αναρωτιέμαι.

Ώσπου να φτάσω σ' ένα συμπέρασμα και να δω αν μπορώ να δράσω κόβοντας το πήδημα απ' τη ρίζα, ξεσκονίζω το πλυντήριό μου με επιμέλεια και το χαζεύω με περισυλλογή.

Μου φαίνεται ότι του αρέσει.

5 comments:

dystropoppygus said...

Είχα κάποτε ένα κουτσό πλυν.τήριο, δε θυμάμαι πώς έκανε, κάπως το είχαμε στερεώσει. Το χειρότερο είναι να σου βγεί το ψυγείο ταξιδιάρικο, συνέβη μ' ένα παλιό(τερο) Τζένεραλ που είχε κομπρέσορα τούρμπο και χαλούσε τον κόσμο. Επειδή ήταν μονίμως άδειο, έκανε βήματα μπρος-πίσω μέσα στη νύχτα.

Εμπειρίες με σκούπες και τοστιέρες;

Hector Drone said...

Λογικό. Και μένα θα μου άρεσε να με φροντίζεις με επιμέλεια και να με κοιτάς με περισυλλογή.

Hector Drone said...

Πάλι καλά που δεν έβαλες τελεία πριν τη λέξη «σαν».

Oneiros said...

Wow.. Maximum Overdrive στο μπάνιο. Ο αδελφός μου μου είχε πει μιά ιστορία κάποια στιγμή για ένα πολυχρηστικό φωτοτυπικό γραφείου που μούγκριζε σε ανύποπτες στιγμές και τρόμαζε τον κόσμο. Καλά κάνεις και του φέρεσαι με στοργή, δεν ξέρεις καμιά φορά..

noooneeee said...

Εγώ έχω μία τοστιέρα που χορεύει, ένα ψυγείο που κάθε φορά θέλει να του λέω τα νούμερα του τζόκερ για να δει αν κέρδισε, έναν υπολογιστή που έχει ερωτευτεί τη σιδερώστρα, και το ασύρματο τηλέφωνο που ζηλεύει τη σιδερώστρα.