1.5.05

Εδώ οι καλές ρουκέτες!

«Μπάμιες, ντομάτες και ξυλαγγουράκια, ξύλο που το φάγανε τ' Αγιομαρκουσάκια. Σας ήρτενε γούσουρααα!»

Ο Άγιος Μάρκος καίγεται στα αριστερά μας.



«Παναγούσοι, βλήμματα, κάντε μας κουνήματα. Δεχούστενε, βρε!».

Η Παναγία Ερειθιανή δέχεται ντου στα δεξιά μας.



Εμείς μέσα στη χαράδρα, με τα κράνη από τα μηχανάκια στο κεφάλι, ολίγον χεζμεντέν, διότι δε θέλει και πολύ να μας πετύχει καμιά ρουκέτα φτιαγμένη από ατζαμή. Φυσικά το μπαρούτι μυρίζει τέλεια και φυσικά ακούγονται ντουντούκες και κόρνες και τα «φσσσσσσσσσσσσστ» από χιλιάδες ρουκέτες που περνάνε πάνω από τα κεφάλια μας και μας κάνουνε να αναρωτιόμαστε αν κάναμε καλά που δεν ανεβήκαμε στο Αίπος να απολαύσουμε το θέαμα κυριλέ. (Κάναμε πολύ καλά!)

Η φάση είναι όπως όταν ήμουνα μικρή και μέναμε στο σπίτι με το κυπαρίσσι εκεί κοντά, με τη διαφορά ότι τώρα υπάρχουν πυροσβέστες σπαρμένοι μέσα στους θάμνους και στα χαντάκια, σήματα που απαγορεύουν στα οχήματα να πλησιάσουν τις δύο εκκλησίες και μπόλικοι χωραΐτες μέσα στις φυλλωσιές (αλά Ρωμαίοι λεγεωνάριοι με παραλλαγή για κλάματα), που δε σνομπάρουν πια το Βροντάδο, διότι έγινε «πρώτη μούρη»!

ΥΓ. 1 Εννοείται ότι ο νικητής στο ρουκετοπόλεμο ήταν και φέτος η Παναγιά.
ΥΓ. 2 Ρίξε μια ματιά στο
δείγμα βίντεο που τράβηξα με κίνδυνο της ζωής μου.

6 comments:

Hector Drone said...

Χρόνια πολλά σε όλους… ακόμα και σε αυτούς που εκπλήσσονται από το γεγονός ότι μία Χιώτισσα βρέθηκε απροειδοποίητα και αυθαίρετα στη Χίο. Εικάζω ότι θα πήγε εκεί με το πλοίο της γραμμής, ούτε πολύ αργά, ούτε πολύ νωρίς… :-)
Esprit…. Το κείμενο αυτό είναι fucking hilarious!!!! Ποτέ άλλοτε η περιγραφή της Αναστάσεως δε θύμιζε αναφορά πολεμικού δελτίου από το μέτωπο της Βηρυτού!!!
Νομίζω ότι απέκτησα καινούριο επαγγελματικό όνειρο: θέλω να αναστήσω το Γκοσινί να φτιάξει έναν νέο ήρωα και εσένα να γράφεις τις περιπέτειές του. Εγώ θα είμαι ο εκδότης, θα μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και θα βγάλουμε πολλά λεφτά. Ο ήρωας θα φέρει ένα πελώριο Ε στο στήθος του και θα είναι μεν super hero, αλλά σεμνός, διακριτικός και με ανθρώπινες ευαισθησίες. Εννοείται sexy, πολύ δυνατός και καλλίγραμμος. Θα μιλάω μία σπάνια χιώτικη διάλεκτο που θα φαίνεται ακατάληπτη στους κακούς, οι οποίοι όμως θα καταλαβαίνουν και χαρά τις γροθιές του!!!
Έχω και άλλες [πρωτότυπες] ιδέες, αλλά δεν τις γράφω εδώ φοβούμενος το clopyright. Δεχόμεθα όμως suggestions…

Anonymous said...

Δεν σας καταλαβαίνω. Πάντα η Ανάσταση ήταν ένας πόλεμος. Στο τέλος νικούζε η Ζωή το Θάνατο και ήταν όλα γύρω βαμένα κόκινα και λαμπερά ασπρα. Ο super ήρωας ήταν ο Χριστός και πράγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ πιο cool και αισθαντικό και αισθησιακό ήρωα με πιο αγνές και αυθεντικά τίμιες προθέσεις που δεν αναλώθηκε στο να ερωτεύεται γιατι απλούστατα ήταν έρωτας ο ίδιος. Ασε που είναι και Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. Δεν βρίσκομαι σε θρησκευτικό τρανς καθώς ακούω Joan Osborne "One Of Us". Ειναι αλήθεια όσα λέω και το ξέρουμε-τε όλοι!
Χριστός ανέστη εκ νεκρών,
θανάτω θάνατον πατήσας, καί τοίς εν τοίς μνήμασι, ζωήν χαρισάμενος! YES!

l'esprit de l'escalier said...

Για το δείγμα βίντεο: Κλικ στη φούξια φράση στο sidebar. Ύστερα κλικ στη λέξη "free", κάτω κάτω στην πρώτη σελίδα που θα βγει. Τέλος κλικ στο "download", πάλι κάτω κάτω στην επόμενη σελίδα που θα βγει. Φσσσσσσσσσσστ!

l'esprit de l'escalier said...

Ο Τζούλιαν Μπαρνς λέει (στο "Διανοούμενο στην κουζίνα") ότι είχε σαστίσει με κάτι σήματα στις αγροτικές περιοχές της Γαλλίας που έγραφαν BETTERAVES (παντζάρια) - προφανώς οι Γάλλοι αγρότες συνέλεγαν και μετέφεραν τη σοδειά τόσο αστόχαστα, που γινόταν δημόσιος κίνδυνος στους δρόμους. Τα betteraves, λέει ο Μπαρνς, εξισώνονταν έτσι με άλλους, μη εδώδιμους, κινδύνους των δρόμων, όπως τα gravillons (χαλίκια), τις chutes de pierres (κατολισθήσεις) και τη chaussée deformée (ανώμαλο οδόστρωμα).

Αν ο συγγραφέας επισκεφθεί κάποιο μελλοντικό Πάσχα τον Βροντάδο της Χίου, πολύ πιθανόν να σαστίσει και πάλι, συναντώντας ειδικά, περιποιημένα σήματα με την ένδειξη ΡΟΥΚΕΤΕΣ, που θα προειδοποιούν για οδικούς κινδύνους από αέρος.

dystropoppygus said...

Eξοχο!

Αντί ευχών, σου αφιερώνω το "Dangerous Type" των Cars που παίζει αυτή τη στιγμή στο πι-σι μου.

Oneiros said...

Hugely impressed (και από την φωτό του επόμενου post).. Άλλο να το βλέπεις κάθε χρόνο στις ειδήσεις, κι άλλο να διαβάζεις γι' αυτό σε post (σαν πολεμική ανταπόκριση!). Εμπρός για τη νέα διαστημική εποποιία :-)